Skanderbeg Chamber Orchestra

E themeluar në vitin 1996 nga violinisti Rrok Jakaj, S.C.O. përbëhet nga elementë të orkestrave të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare që propozojnë veten në këtë formacion për të bërë muzikë së bashku.

Në formacionet përkatëse të origjinës muzikantët që përbëjnë S.C.O. ata luajtën me artistë më prestigjozë, si Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Josè Carreras, Mistislav Rostropovich, Salvatore Accardo. Ata u drejtuan gjithashtu nga drejtorët më prestigjozë, si Riccardo Muti, Giuseppe Sinopoli, Zubin Metha, Sergiu Celibidache, Eliahu Inbal, Renato Serio dhe Carlo Maria Giulini.

Për shumë nga muzikantët e S.C.O. në Akademinë e Tiranës dhe në Shkollën e Përmirësimit të Lartë Muzikor të Saluzzo, tavolinën e fundit të shkollës.

Orkestra u përshëndet në prodhime të ndryshme operative: në Francë, Belgjikë, Gjermani dhe Spanjë, me veprat "Rigoletto" "Nabucco" dhe "Faust" në bashkëpunim me "Passion Opera". Në vitin 2002 SCO ajo luajti në turne në Francë dhe në të gjithë Evropën me një seri koncertesh "Homage to Maria Callas": "Flute Magjike", "Carmen", "Traviata".