Rrok Academy

Lindi në vitin 2017 në një projekt nga Optional Music International dhe Shoqata Kulturore Rrok Jakaj me qëllim të krijimit të një oferte të nivelit të lartë të trajnimit instrumental dhe për të shoqëruar profesionet artistike-muzikore në botën e punës.

Filloni në 2017 me Rrok Academy Jazz duke realizuar kështu për herë të parë në Shqipëri një akademi kushtuar xhazit duke u dhënë mundësi atyre që i afrohen kësaj bote muzikore të kenë një formacion duke filluar nga bazat në një mënyrë të strukturuar nën drejtimin e muzikantit të njohur të xhazit Markelian Kapidani.

Në vitin 2018, një projekt afatgjatë u zhvillua me Rrok Academy Classic, duke u ofruar studentëve një program trajnimi të nivelit të lartë nën drejtimin e violinistit Pacalin Pavaci.