Festival

2018

Festivali përbëhej nga gjashtë ditë të ndara në pesë aktivitete të quajtur: “Shkodra Sounds Corner” (Këndi i tingujve të Shkodrës) dhe “Shkodra Sounds Corner - Round Midnight” (Rreth mesnatës), Rrok Academy Jazz dhe Rrok Academy Classic si dhe Shkodra Sounds.

Në “Rrok Academy”, pjese e “Shkodra Jazz Festival”, rreth 50 studente moren pjesë në workshop-et me muzikantët e SHJF dhe Shkodra Sounds të cilat u drejtuan nga Markelian Kapidani (Jazz) dhe Paçalin Pavaci (Classic).

Grupet pjesemarres luajten ne skenen e teatit Migjeni, muzeun Oso Kuka si dhe ne skenat ne qendren e qytetit. Ne “jam session” luajten edhe studentet e akademise.

Per here te pare ne Shkodra Sounds u mbajt nje koncert i muzikes klasike me orkestren Skanderbeg Chamber Orchestra ne teatrin Migjeni duke mbyllur ciklin e Rrok Acadmy Classic te drejtuar nga Paçalin Pavaci.

I GRUPPI CHE PARTECIPANO

DB NU4TET
scheda

DIEGO BOROTTI
scheda

JOSE' MARIA GALLARDO DEL REY
scheda

JOYCE ELAINE YUILLE
scheda

MARKELIAN KAPIDANI
scheda

MICHAEL ROSEN
scheda

PACALIN ZEF PAVACI
scheda

PAOLO MARZOCCHI
scheda

SKANDERBEG CHAMBER ORCHESTRA
scheda

Organizatore generale
Shoqata kulturore “Rrok Jakaj”

Organizatore del festival
Optional Music International

Direzione e Produzione Artistica
Florian Jakaj

Drejtues "Rrok Academy" Jazz Markelian Kapidani

Drejtues "Rrok Academy" Classic
Paçalin Pavaci

Kordinator Festivalit
Arjan Stajka, Brunilda Keci, Xhulio Gjeçi

Kordinator “Rrok Academy”
Loreta Selmani, Klevis Gjergji

Stage Manager
Labeat Jakaj

Grafika
Stefano Romano / Uzinaliquida