Festival

Shkodra Jazz Festival 2008

Festivali përbëhej nga katër netë të ndara në katër aktivitete të quajtur: “Shkodra Sounds Corner” (Këndi i tingujve të Shkodrës) dhe “Shkodra Sounds Corner - Round Midnight” (Rreth mesnatës).  

Pati një numër të përzgjedhur baresh dhe klubesh partnere (Partner Club) gjatë gjithë evenimentit, të cilët ofruan ambjentet e tyre për grupet jazz dhe lejuan hyrjen falas të publikut; gjithashtu edhe në qendër të qytetit u mbajtën koncerte jazz.

Grupet Jazz luajtën muzikë jazz në skenën e Teatrin “Migjeni”.

Takimi i pasdites që u zhvillua në pedonalen “Kolë Idromeno” ishte i ndërtuar në formën e një “talk show” radiofonik me shumë të ftuar, figura të shquara të artit dhe autoritete të ndryshme, të cilet patën mundësinë, jo vetëm të shprehen mbi festivalin por edhe për projektet e tyre në të ardhmen.

Të rejat e këtij edicioni ishin fillimi i aktivitetit me “Shkodra Jazz in tour”, i cili mbylli ciklin e tij në aeroportin “Nënë Tereza” të Rinasit, ku u zhvillua edhe konferenca për shtyp për hapjen e festivalit si dhe hapësira dedikuar artit kontemporan viziv, duke i ofruar publikut shqiptar mundësinë të shikojë veprat pjesëmarrëse të një projekti ndërkombëtar të “ART BUS”.

I GRUPPI CHE PARTECIPANO

CONTEMPORANY ART
scheda

SHKODRA SOUNDS SWING
scheda

BALKAN TRIO
scheda

DIEGO BOROTTI 4TET
scheda

DINO CONTENTI
scheda

DUO MANOMANOUCHE
scheda

EILEINA
scheda

KORI PRENKE JAKOVA
scheda

MARKELIAN KAPIDANI
scheda

Organizatore generale
Shoqata kulturore “Rrok Jakaj”
Organizatore del festival
Optional Music International
Direzione e Produzione Artistica
Florian Jakaj
Conduttore
Shkodra Sounds  Corner
Zef Çoba
Regia Audio
Ing Marco Cannavese
Coordinatore
Ardian Dodani, Arjan Stajka
Stage Manager/ Grafica
Labeat Jakaj
Ispettore Artistico
Dino Contenti
Service
Erjon Zalloshnja